Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

The Campaign for Wool presenteert: Wool Week 2013

Credits-IrisOoms-37

AMSTERDAM, juli 2013 – Van 28 oktober tot 3 november staat Amsterdam geheel in het teken   van   de   tweede,   Nederlandse   editie   van   ‘Wool   Week’.   Door   de   gehele   stad  worden gedurende zeven dagen activiteiten georganiseerd om de veelzijdigheid en bijzondere eigenschappen van wol onder de aandacht te brengen.

Credits IrisOoms-4

 

Photo credits Iris Ooms

“Wol  straalt  niet alleen rijkdom en elegantie uit maar kan er ook stoer uit zien en valt soepel om het vrouwelijk lichaam. Dit zijn een aantal kenmerken die belangrijk zijn voor mijn collecties  waardoor  ik  graag  met  dit  veelzijdige  materiaal  werk”. JAN TAMINIAU

Heel mode en design Amsterdam zal in het teken staan van wol tussen 28 oktober en 3 november. Musea, winkels en de top van de Nederlandse creatieven zullen hier voor zorgen. Twee exposities staan centraal tijdens Wool Week 2013. Daarnaast zal er een Tour de Wool plaatsvinden voor shoppend Amsterdam. Als afsluiting van de week op 2 november Museumnacht.

Credits IrisOoms-51

Photo credits Iris Ooms

De Cromhouthuizen
De eerste expositie zal plaats vinden in de Cromhouthuizen. Vijfendertig (young/fashion/product) designers en stylisten zullen hun speciaal vervaardigde ontwerpen van wol tentoonstellen waarbij zij de positieve eigenschappen van wol benadrukken; strength, structure, breath, nature en elastic. Deelnemende ontwerpers en product designers zijn onder andere: Jan Taminiau, Claes Iversen, Lucas Ossendrijver, G-STAR RAW, Claudy Jongstra, Scholten & Baijings en Avelon. De Cromhouthuizen is een stadspaleis uit de Gouden Eeuw bestaande uit vier panden aan de Herengracht. In de 18e eeuw bewoond door de welgestelde familie Cromhout, vandaag de dag is het huis open gesteld voor publiek.

Credits IrisOoms-58
Photo credits Iris Ooms 

De Oude Kerk
Tien topfotografen, tien verschillende visies, één opdracht: toon je eigen kijk op wol. Tien getalenteerde fotografen zullen in de prachtige kapel van de Oude Kerk het eindresultaat laten zien van deze opdracht. Fotografen die hier aan meewerken zijn onder andere: Edland Man, Paul Berends, Philip Riches, Adrian Woods & Gidi van Maarseveen en Romy Threebusch. Als afsluiting vinden er zowel in de Cromhouthuizen als de Oude Kerk speciale Wool Week activiteiten plaats tijdens de Amsterdamse Museumnacht.

Credits IrisOoms-32

 

Photo credits Iris Ooms

Tour de Wool
Ga je toch liever shoppen, in plaats van naar een tentoonstelling of museum? Geen probleem ook dan kun je aan je portie wol komen in de stad. Via de Tour de Wool wordt de consument geïnformeerd over locaties in Amsterdam, waar wollen kleding, design en andere opvallende items te zien en te koop zijn. De locaties variëren van conceptstores tot particulieren en warenhuizen, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: wol.

Upcoming Events

No Upcoming events