Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

Wool Week Amsterdam begint! Gebreide Yarn Bomb bij 180 Amsterdam door Alice O’Connell

Maandag 3 november al heel vroeg in de ochtend, is Wool Week Amsterdam ingeluid met een door Alice O’Connell gebreide Yarn Bomb aan het pand van 180 Amsterdam aan de Herengracht 506.

“Voor mijn werk heb ik de huiskleuren van 180 Amsterdam gebruikt – zwart, wit en rood.  Met uitsluitend lams- en Merino wol heb ik het stuk op mijn Brother KH8881 (ca. 1982) handbreimachine gemaakt. Ik heb een variatie aan kleuren en werktechnieken gebruikt om de wol zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen met als doel een gedurfd en grafisch sterk werk neer te zetten wat de nieuwsgierigheid van voorbijgangers zou trekken.”

Gebreide Yarn Bomb bij 180 Amsterdam door Alice O’Donnel

Alice O’Connell is de eigenaresse van de Amsterdamse boetiek en breilabel Wool & Water. Wool & Water viert natuurlijke vezels en gebreide stoffen en streeft ernaar traditie met een moderne esthetiek te verweven. Toen ze de kans kreeg om iets te creëeren voor Wool Week Amsterdam dat de creatieve energie van 180 Amsterdam representeerde was dat een kans die ze natuurlijk niet kon laten lopen!

“Het hele principe van de ‘yarn bomb’ geeft goed weer hoe de traditionele ambacht van breien met moderniteit en creativiteit gecombineerd kan worden. 180 Amsterdam creëert multi-content in advertentie en reclame op een globaal niveau; met de yarn bomb die ik voor hun ontvangstruimte ontworpen en gebreid heb, geef ik naar mijn idee op een abstracte manier uiting aan hun vision statement. Dit alles op een wijze die de duurzaamheid en schoonheid van wol belicht.”

Upcoming Events

No Upcoming events