Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

Derde Wool Week Amsterdam van start op 3 november!

Het tweed pakje van Chanel, de houtje-touwtje jas, de geitenwollen sok, de Nederlandse visserstrui, het Leids Laken of de bekleding van een Martin Visser bank, wol voelt zich al eewenlang thuis in de wereld van werkkleding, mode en interieur. Om de bijzondere natuurlijke kwaliteiten van wol onder de aandacht te brengen vindt van 3 tot 9 november 2014 de derde Wool Week in Amsterdam plaats. Als thema is dit jaar gekozen voor de historie van wol in zijn algemeenheid en Nederland in het bijzonder. Het hart van de Wool Week wordt dit jaar opnieuw gevormd door een tentoonstelling, die ditmaal plaatsvindt in Pistache aan het Frederiksplein in Amsterdam (open van 5 tot en met 8 november). De expositie geeft een overzicht van iconische, soms typisch Nederlandse, wollen items uit het verleden en koppelt hier vernieuwende ideeën van hedendaagse designers aan. Deelnemers zijn Claes Iversen, Suitsupply, Sjaak Hullekes, Bas Kosters, Paul Bellaart, Anbasja Blanken,  De Ploeg, Granny’s Finest, Jan Boelo, Maison the Faux, Milo Fashion, Liselore Frowijn, Spectrum, Museum De Lakenhal, Christie van der Haak en Stella Ruhe Producties.

Ook dit jaar zal er in diverse winkels aandacht besteed worden aan wollen producten binnen de Tour de Wool. Binnenkort zullen de deelnemende winkels op deze website vermeld worden.

Upcoming Events

Wool Month

01.10.2023 - 31.10.2023

United Kingdom

Read more >