Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

PERFECTLY BASiCS – Online wol shoppen tijdens Wool Week Amsterdam

The Campaign for Wool sprak met Birgit van den Beemt Blaas mede-eigenaar van Perfectly Basics, CEO, Stylist en Inkoper van Perfectly Basics.  Dit bedrijf is in 2006 opgericht als online winkel voor basics, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een grote speler in de online verkoop van nationale en internationale exclusieve modemerken.

Hoe ziet u het aanbod van wollen kleding vanuit de merken die u voert?

“Het aanbod van wollen kleding is elk seizoen groot, omdat veel wolsoorten vanwege hun eigenschappen geschikt zijn om het hele jaar te dragen.  Bij de inkoop vinden wij het belangrijk voldoende verschillende wolsoorten te bieden aan onze klant. Van pure wol tot luxueuze cashmere en zachte merinowol.”

Zijn er plannen om meer wol in uw collectie op te nemen?

“Wij evalueren elk seizoen wat is er goed is verkocht en waar veel vraag naar is geweest, en bij de volgende inkoopseizoenen nemen wij deze kennis mee. Wol zal altijd een rol spelen in ons aanbod en voor uitbreiding staan wij altijd open. Cool Wool is voor ons een belangrijke en veelvoorkomende kwaliteit; denk aan de Never Out of Stock pakken van Filippa K en Drykorn en scherp gesneden tailored kledingstukken van luxe merken als Jil Sander Navy en Vanessa Bruno.”

Denkt u dat consumenten gericht naar wollen kleding zoeken?

“Ja, zeker. Bij ons is de klant het hele jaar door op zoek naar zakelijke blazers en pantalons van Cool Wool. Daarnaast is de vraag groot naar klassieke wollen truien en korte vesten. Dat is de reden waarom wij veel van deze ‘ garderobe essentials’ altijd op voorraad hebben. Belangrijke producten bij koudere temperaturen zijn ook de grof gebreide wollen trui, matte wollen panty’s en  wollen winteraccessoires als sjaals.”

Perfectly Basics - Wool Week Amsterdam.002

Heeft u zelf een favoriet wollen kledingstuk en waarom is dit uw favoriet?

“Ik bezit een aantal favoriete wollen kledingstukken, waaronder een wollen V-hals trui met relaxte pasvorm en decolleté. Altijd stijlvol met een mooie rok, pantalon of goede jeans. Op de tweede en derde plaats komen een klassieke camel sjaal en een luxe wolmix vestjas.”

Hoe ziet u de reiniging van wol? Wij begrijpen dat u het wolwasmiddel van The Laundress in uw collectie voert.

Wool & Cashmere Shampoo van The Laundress is essentieel bij de beste verzorging, reiniging en onderhoud van wollen kleding. Het is hét product om je wollen kleding duurzaam mooi en in perfecte conditie te houden. Ik gebruik het zelf al jaren en het is ook een favoriet product van onze klant.”

Wat vind u van The Campaign for Wool?

“Een prachtig initiatief om de consument (beter) te informeren over het natuurlijke en duurzame materiaal en wol onder de aandacht te brengen.”

 

Upcoming Events

No Upcoming events