Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

Q&A Studio Mae Engelgeer

The Campaign for Wool sprak met Mae Engeleer over haar werken met wol.

Wat is de filosofie achter je werk? Wat inspireert je?

Mijn werk ontstaat en wordt gedreven door een passie voor materiaal, techniek en ontwikkelen. Inspiratie komt vanuit een gevoel voor een nieuwe combinatie van techniek, kleuren, materialen. Ik verzamel altijd materiaal, van een gekleurd papier tot een stift in een tint die me aanspreekt. We hebben veel samples van proeven die we ooit maakten in het lab en toen voor een bepaald project niet toepasbaar waren maar me dan ineens kunnen inspireren tot een nieuw ontwerp.

Wanneer heb je voor het eerst voor wol gekozen?

Al bij mijn eerste stoffen maakte ik gebruik van wol, dat was tijdens mijn afstuderen aan het Sandberg Instituut. Maar tijdens de modeacademie gebruikte ik ook al veel wol in mijn textielontwerpen. Op een of andere manier is het toch altijd iets waar ik bij terug komt. De aaibaarheid, het zachte gevoel dat is iets waar ik heel erg van hou.

Q&A Studio Mae Engelgeer - Wool Week Amsterdam.002

Waarom heb je voor werken met wol gekozen boven synthetische materialen?

Wol geeft zoveel meer kwaliteit. Daarnaast hou ik ervan om met natuurlijke materialen te werken.  De feel van een product is erg belangrijk in mijn werk. Je moet het aan willen raken.

Hoe source jij jouw wol?

Veelal wordt dit door de producenten gedaan, zoals in Nepal, en anders bespreek ik met de garenspecialist in het TextielLab waar ik naar op zoek ben, zij bezoeken veel beurzen hiervoor.

Waarom zouden mensen voor wol in het interieur moeten kiezen?

Om heel veel redenen. Het brengt veel warmte en kan een strakke ruimte echt zachter en vriendelijker maken. En daarnaast, wie wil er nou niet liggen onder een fijn wollen deken op de bank.

Draag je zelf ook wollen kledingstukken en wat is jouw favoriete stuk?

Ja ik hou heel erg van wollen vesten en grote wollen shawls. Heb geloof ik een kast vol met verschillende wollen dekens en shawls.

Wat vind je van The Campaign for Wool en jouw deelname aan Wool Week?

Altijd goed om een mooi product te promoten en omdat ik bijna altijd met wol werk, wilde ik hier graag aan meedoen en een mooie presentatie neerzetten.

Tijdens Wool Week wordt bij Mobilia Woonstudio aan de Utrechtestraat 62/64 in Amsterdam een etalage ingericht waarin de kleden en nieuwste deken van Mae Engelgeer te zien zijn.

 

Upcoming Events

No Upcoming events