Accessibility Links: Skip to main navigation. Skip to main content. Skip to sidebar features. Skip to legal information. Back to homepage.

Wool Week Amsterdam Expo

Pistache, Frederiksplein 6 – 5/8 november

LADIES COAT – MILO, LISELORE FROWIJN, MAISON THE FAUX & ANBASJA BLANKEN

Lang of kort, wijde of juist getailleerd, casual of gekleed…Wol is al eeuwenlang het ultieme materiaal voor warme, duurzame, maar vooral ook mooie jassen.

Milo is sinds 1952 specialist in het ontwerpen van en produceren van wollen jassen en heeft voor Wool Week Amsterdam 2014 jassen beschikbaar gesteld die zijn gecustomized door bovengenoemde drie jonge Nederlandse ontwerpers Liselore Frowijn, Maison the Faux en Anbasja Blanken.

Image 1 Original Milo Coat

Frans van Buuren – directeur Milo Fashion

“Het is verfrissend en inspirerend om te zien hoe de klassieke Milo kimonojas door de drie ontwerpers onder handen is genomen. met als resultaat drie unieke kunststukken.

De basis is gebleven en ook de prachtige wollen stof, maar verder zijn het drie unieke kledingstukken geworden. Liselore Frowijn, Maison the Faux en Anbasja Blanken hebben de vorm opnieuw geïnterpreteerd en de stof op allerlei manieren bewerkt. Ingrepen die je verwonderen en uitdagen. Op deze manier zal de wollen jas nog eeuwen haar functie behouden. Als lichaamsbedekking om je warm te houden, maar ook vooral als een manier van communiceren en identificeren.

Image 2 Coat Liselore Frowijn

Liselore Frowijn

“Dit ontwerp is geïnspireerd op mijn laatste collectie, waarin ik zoek naar het contrast tussen sport en luxe. Het is een garderobe voor een dynamische vrouw die intuïtief de basis van pure luxe kent. Ik heb de Milo mantel gedeconstrueerd tot patroondelen en deze in een verfbad gedompeld. Het verharden van de verf heeft zijn invloed op het silhouet waardoor er een spanningsveld ontstaat tussen dynamiek en verstilling.”

Image 3 Coat MaisonTheFaux

Maison the Faux

La vache qui rit avec une style extra ordinarie – Couture uit de polder. Wij hebben de wol versneden tot repen en opnieuw geweven. De vervormde mantel is daarna bedekt met borduursels en andere couture afwerkingen. Wol en Nederland hebben voor ons één ding gemeen: een nuchtere eerlijke basis waar op alles mogelijk is.”

Image 4 Coat AnbasjaBlanken

Anbasja Blanken

“Versmelting is een belangrijke kenmerk geweest in mijn zoektocht naar een harmonieus balans tussen vorm, materiaal en identiteit. Voor dit bijzondere project was het voor mij van groot belang dat er enkele karakteristieken van de ‘Milo jas’ nog zichtbaar bleven binnen mijn ontwerp.”

Aansluitend op Wool Week, vanaf 11 november zullen de drie gerestylede Milo mantels uit de tentoonstelling te zien zijn bij Hout Brox, Marktstraat 25 in Uden.Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november, krijgt u bij elke Milo mantel een Merino wollen colsjaal ter waarde van € 29,95 gratis. 

 

Upcoming Events

No Upcoming events